Ik begon als hoofdstaf van een ‘gewoon’ zomerkamp aan het Veerse Meer: een week lang lol maken met af en toe een serieuze noot en ideaal weer voor ‘kwalleballen‘. Oftewel: het regende dat het goot. Daarna kreeg ik de smaak te pakken en heb allerlei verschillende zomerkampen georganiseerd. Van ‘Jantje Beton’ kampen voor sociaal en/of economisch minder bedeelde kinderen tot een vakantie op Vlieland voor vluchtelingen en een jongerenreis door Canada en de Verenigde Staten. Die reis heeft voor een belangrijk deel mijn leven bepaald, want daar heb ik Annemarie leren kennen. Toen mijn medestaflid, nu mijn echtgenote!

In het kader van het internationale karakter van onze organisatie ben ik daarnaast op bezoek geweest bij de Palestijnse YMCA. Ook een intrigerende ervaring. Lees mijn column hierover.

Of lees verder over de trainingservaring die ik onder meer bij de YMCA heb opgedaan.

Op dit moment ben ik voorzitter van stichting De Blauwe Schuur. Deze stichting, gevestigd te Vlaardingen, is de exploitant van een bijzonder buitencentrum in Amerongen. De Blauwe Schuur is de geschikte accommodatie voor een schoolwerkweek, familiebijeenkomst, reünie, werkconferentie of vakantiekamp. De stichting is een uitvoeringsorganisatie van CJV Vlaardingen, een organisatie voor jeugd- en jongerenwerk, die vanuit christelijke waarden werkt en jongeren op een eigentijdse manier wil vormen en toerusten. Jaarlijks gaan honderden kinderen uit Vlaardingen naar De Blauwe Schuur om daar op een ontspannen manier plezier te maken, te sporten en te leren samenwerken.